на живо

Хубчев: Казахме си неща на висок тон на почивката

"Натежа ни голямата отговорност", заяви селекционерът на националния отбор по футбол

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по футбол разкри, че по време на почивката между двете полувремена на мача срещу Кипър в съблекалнята се е говорило на висок тон.

Това обаче оказа влияние и на резултата, след като "лъвовете" успяха да сътворят обрат за 2:1 и да постигнат трета поредна победа в турнира Лига на нациите.

"Понякога треньорите казват нещата на висок тон на почивката. Жалко, ако сме изглеждали уплашени в началото, имаше голяма отговорност върху всички и това понатежа. През второто полувреме съм доволен, дори ако само за резултата говорим", заяви той минути след последния съдийски сигнал.

Хубчев призова избраниците си да не се главозамайват от успехите и да останат здраво стъпили на земята и за следващите 3 мача от надпреварата.

"Знам, че 2-3 мача могат да те вдигнат в облаците, но бързо можеш да паднеш. Такива мачове ще върнат хората на стадиона, усеща се. Сега много от въпросите са много удобни, но не трябва да се подвеждат и футболистите, да ги величаят. Доволен съм от начина, по който спечелихме този мач. За страни като нашата това е страшно полезен турнир, няма приятелски мач, който да замени тази среща, а и предишния. Сигурен съм, че и следващите три ще преминат така", каза още специалистът.