на живо

Хубчев: Няма гаранция, че ще изпълня новия си договор

"Няма да експериментираме срещу Саудитска Арабия", заяви селекционерът на националния отбор

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев не е поискал гаранции от шефовете на Българския футболен съюз, че ще изпълни докрай новия си договор. Пред медиите той разкри, че контрактът е за две години и вече е парафиран и от двете страни. 

"Подписах нов договор, да. Споразумението е за срок от две години. Гаранция, че ще го изпълня докрай, не съм искал. Има определени точки, според които и двете страни могат да реагират в определени ситуации. Някои от условията дори не сме ги коментирали", каза той.

Специалистът разкри, че е настоявал за възможно най-сгъстен календар с контролни мачове предвид, че тима няма да участва на предстоящото световно първенство в Русия през 2018 г.

"Цел не ми е поставена от никого, но отсега ви казвам, че с цената на всичко ще трябва да опитаме да се класираме на Европейското първенство през 2020 година", разясни Хубчев.

Националният отбор ще играе контрола срещу Саудитска Арабия на 13 ноември. Мача ще се изиграе в Португалия.

Няма да експериментираме в предстоящата контрола със Саудитска Арабия. Вярваме на тези момчета, които викахме до момента и които ще продължим да викаме. Дано тези, които визирах, че не се държат професионално, са го разбрали. Това най-лесно се вижда от нас по време на тренировките и мачове. Всеки един мач е напълно възможно да бъде последен шанс за всеки един от повиканите", разкри той.