на живо

И Майкъла с план за спасение на ЦСКА (ВИДЕО)

Бившият директор на "червените" предлага обединение с друг отбор

bTV

В специално интервю за bTV Георги Илиев-Майкъла предложи сензационно решение за спасението на ЦСКА. Според него на този етап най-удачният вариант пред клуба е купуване на лиценза на Септември (София) и обединение между двата отбора под името ЦСКА-Септемврийско знаме. През годините софийския отбор е бил неразривно свързан със септемврийци, като голяма част от легендите на „армейците” са направили първите си стъпки във футбола именно там. Илиев е на мнение, че всички фракции и фенски организации биха припознали един такъв клуб.

Същевременно той говори открито за грубите грешки в управлението на ЦСКА пред последните години и лошата трансферна политика на привличане на скъпи, за родните стандарти, футболисти. В порочната схема взимат участие както треньори, така и спортни ръководители, всички от които са част от ЦСКА, според Илиев.

Бившият директор на „Армията” не може да си обясни защо никой не е склонен да извади на показ тези договори, въпреки че отборът е във фалит.

Според Майкъла подкрепата на държавата е основната причина за промяната в мнението от страна на бизнесмена Васил Божков, който в рамките на няколко месеца стигна от оздравяване на клуба до „А" окръжна група и обратно.