на живо

И Тим Бразилия в Race Of Champions 2015

http://www.raceofchampions.com

Звездата от Формула 1 Фелипе Маса ще бъде партньор на Нелсън Пикет-младши. Двамата сформират Тим Бразилия, който ще участва за Купата на нациите в Състезанието на шампионите в Лондон.

В надпреварата, която ще се проведе на 20-21 ноември на Олимпийския стадион в английската столица, бразилците ще бъдат в компанията и на други пилоти от Формула 1 – Себастиан Фетел, Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо. Към тях ще се присъединят и „Г-н Льо Ман” Том Кристенсен, световният шампион в раликроса Петер Солберг, както и великаните от MotoGP Майкъл Дуън и Хорхе Лоренсо. Титлата си ще защитава и Шампионът на шампионите от 2014 – Дейвид Култард.

За Фелипе Маса това ще е трето участие в ROC (след 2004 и 2005г.) сред най-големите звезди на моторните спортове, които в края на активния  състезателен сезон спорят за званието Шампион на шампионите.

„В нашия спорт не се случва често възможността да се състезаваш за своята родина. Нямам търпение с Нелсиньо да направим отбор и да караме заедно. Ще направим всичко по силите си, за да върнем Купата на нациите в Бразилия, а и да направим отлично шоу за зрителите”, коментира Фелипе Маса.

Пикет-младши, който вече си осигури титлата във встъпителния шампионат на ФИА Formula E, добави: „За мен това беше брилянтна година и няма по-прекрасен начин да я завърша от това участие в Състезанието на шампионите. Вече имам страхотни спомени от Лондон, където през юни бе финалът на Formula E. Тогава спечелих само с 1 точка преднина и мисля, че това е добро предзнаменование и за ROC. Надявам се двамата с Фелипе да внесем малко от бразилския дух на лондонския олимпийски стадион”.

Race Of Champions (ROC) се провежда вече над 25 години. То събира най-големите пилоти от най-престижните моторни дисциплини – Формула 1, световните ралита, Льо Ман, MotoGP и X-Games, като ги поставя в еднакви автомобили на идентично паралелно трасе, в битка един срещу друг за индивидуалната титла и по двойки в Купата на нациите.