на живо

Игрище за 1 милион евро скара Байерн и Атлетико

Домакините тайно подстригали тревата на „Алианц арена”

Реваншът от полуфиналната фаза на Шампионска лига между Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Мадрид) вече започна, пише вестник „Марка”.

Най-тиражираното печатно издание в Испания твърди, че тревата на 75-хилядния стадион „Алианц арена” е била подстригана тайно снощи, веднага след последната тренировка на „дюшекчиите” преди двубоя.

 

Именно на открития през 2005 г. „Алианц арена” довечера Байерн ще трябва да наваксва гол пасив от първия двубой на „Висенте Калдерон” миналата седмица в Мадрид. Според правилника на УЕФА, тревното покритие трябва да бъде еднакво и за тренировката, и за мача, т.е. подстригването е позволено по регламента на Шампионска лига, но само преди заниманието на гостуващия отбор. Ръководството на Байерн отрича на терена да са влизали машини за подстригване след като футболистите на Атлетико са се прибрали в съблекалнята в понеделник вечер. Баварците все пак признават, че това се е случило, но единствено в неделя и то, по настояване на някои от звездите на Байерн.

Шаби Алонсо, Шави Мартинес и Артуро Видал се оплакали, че теренът бил изключително неудобен и твърд. Наложило се лично треньорът Хосеп Гуардиола да се разходи по тревата, за да инспектира покритието. След това испанецът разпоредил теренът да бъде солидно напоен с вода, за да има време да омекне до първия съдийски сигнал срещу Атлетико.

Байерн Мюнхен смени изцяло тревата на „Алианц арена” през лятото на 2014 г. Ремонтът костваше на клуба 1 милион евро. С подобна настилка могат да се похвалят само шепа стадиони в Европа – „Уембли” в Лондон, стадионът на Пари Сен Жармен във Франция и „Сан Сиро” – домът на Милан и на Интер в Италия.

 

В продължение на две години обаче, оплакванията от страна на футболистите на Байерн от терена не стихват. Според капитана Филип Лам и звездата на отбора Томас Мюлер, именно лошата настилка стои в основата на непрестанните контузии, от които страдат играчите на баварския гранд. Управата на клуба дори планира нова подмяна на тревата, която се планира за това лято.

Мачът-реванш между Байерн и Атлетико е тази вечер от 21:45 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Студиото преди срещата започва в 21:00 часа.