на живо

Илиана Раева: Показахме, че сме сред най-силните отбори (ВИДЕО)

Грациите ни се завърнаха в България с три медала от световното първенство в Пезаро

Lap.bg

Националният ни отбор по художествена гимнастика се завърна в България след силното си представяне на световното първенство в Пезаро. В италианския град ансамбълът ни, за когото това бе дебют на такъв форум, спечели два медала - сребро в многобоя и бронз за съчетанието с топки и въжета, а Невяна Владинова завоюва бронзово отличие на топка.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доволна от постигнатия успех. Тя заяви, че сме се утвърдили като една от силите в този красив спорт.

"Много тежко състезание като програма и начин на провеждане. Щастлива съм, че се прибираме с три медала. Фантастичен дебют на ансамбъла и изключително представяне на Невяна Владинова и Катрин Тасева", каза Раева пред журналистите.

"Имаше много сериозна конкуренция, но България извоюва името на една от най-силните в спорта. Световното първенство в София е съвсем скоро. Трябва да се направят абсолютно нови съчетания, има върху какво да работим, но сме сред най-силните в света", допълни тя.

Грациите от ансамбъла са доволни от представянето си, като споделиха, че не се чувстват ощетени от оценките на съдиите.