на живо

Илиана Раева във възторг от гимнастичките (ВИДЕО)

Невяна Владинова се готви за първото си изпитание през 2017 г.

bTV

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева е във възторг от националния ни отбор - индивидуално жени. Днес петте момичета - Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова, представиха новите си съчетания на първото официално контролно за годината в столичната зала "Раковски". 

След две седмици Владинова и ансамбълът за жени ще участват на първото си състезание за 2017 г. - Гран При в Москва. За съпътстващия турнир в руската столица ще пътуват Боряна Калейн и националният ни ансамбъл за девойки, който също показа новата си композиция.

"Много съм доволна от начина и отговорността, с които подходиха състезателките. Имам чувството, че се състезаваха все едно са на световно първенство. Отборът е изключително конкурентоспособен. Съчетанията са много силни, интересни и атрактивни. Момичетата от основния състав допускаха грешки единствено и само на рискованите и сложни елементи. Но това е нормално за периода на подготовка, в който се намират. Нямаше така наречените глупави грешки. Разбира се, има още върху какво да се работи, но съм много доволна", заяви Раева.