на живо

Илиана Раева: За конкурентките ни е чест да покажат колко са силни у нас (ВИДЕО)

Гимнастичките готвят съчетанията си по нов правилник

Илиана Раева: За конкурентките ни е чест да покажат колко са силни у нас (ВИДЕО)

Едни от най-големите конкуренти на българският отбор по художествена гимнастика - Русия и Италия, вече са готови с част от съчетанията си за новия сезон. Родният тим пък все още доизгражда композициите си, които ще бъдат "много красиви, интересни, оригинални и атрактивни"

"Треньорите работят със страхотно желание и невероятна фантазия. Треньори, деца, хореографи, танцови педагози... Всички са в залата от сутрин до вечер", похвали се президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева.

Тя посочи световното първенство, което ще се проведе в София през септември 2018 г. 

"Достатъчно добре познавам най-голямата ни конкуренция и смятам, че за тях ще е въпрос на чест да дойдат в България и да покажат колко са силни. Информацията, която имаме е, че те вече са готови, което не трябва да дава сън на нашите треньори. Стимулът в нашата зала е огромен! Всички много ще се постараем, не се съмнявайте. Много се работи, страхотни неща се правят. Мисля, че ще останете много доволни всички", каза Раева.

От новия сезон гимнастичките ще бъдат оценявани по нов по-строг правилник. Той е иницииран от руска страна и одобрен от международната федерация. 

Пред журналисти новостите разкри Християна Тодорова - част от предишния ансамбъл. От началото на годината тя е международен съдия.