на живо

Ина Ананиева: Гледахме Цвети като писано яйце

Силна подкрепа за българския ансамбъл от конкурентите на Европейското първенство

bTV

Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще започне участието си на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел утре. Състезанието ще е може би едно от най-големите изпитания пред момичетата, които се трябва да се справят и с емоциите след инцидента със съотборничката им Цветелина Стоянова.

Тя остава в тежко състояние в "Пирогов", след като падна от шестия етаж на жилищен блок.

Треньорът на ансамбъла Ина Ананиева се старае да остане най-силна от всички.

Снимка: bTV

"Случилото се с Цвети просто не можете да си представите какъв шок беше това за нас, защото това е едно от момичетата, които сме си го гледали като писано яйце. Знаете, че е израснала без майка. Не мога да си представя какво се е случило в малката й главичка, за да направи нещо такова. Просто искам да помоля цяла България да застане зад тези момичета, защото не може да си представите през какво минават те в този труден момент", каза Ананиева пред пратеника на bTV в Израел - Петър Нанев.

На тренировката на подиума в Израел днес, грациите показаха страхотна форма и силна психика.

Допълнителна увереност на отбора ни вдъхва и вълната от съпричастност от всички останали отбори.

Селекционерът на Австрия - Лучия Егерман ще носи значка на българския олимпийски комитет по време на цялото европейско. Тя е била начело на националния ни отбор преди, но от близо 20 години се занимава с австрийските гимнастички.

Снимка: bTV

"В момента е едно голямо изпитание за всички българи. И за мен е едно изпитание за интелигентността на българския народ как ще постъпи.", каза тя.

Силна подкрепа за отбора ни и оказва и Мария Гатева - друга българска гимнастичка, която днес е в щаба на Великобритания.

Снимка: bTV

"Ние можем само да ги подкрепяме и да се опитваме от наша страна и от страна на медиите да бъдем по-деликатни в такава ситуация. И наистина просто да бъдем положителни, за да може тази енергия да помогне по някакъв начин", сподели тя.

Цветелина Стоянова остава в "Пирогов" без промяна в състоянието, а утре нейните съотборнички ще излязат за първите си съчетания на първенството на Стария континент.