на живо

Испания превключи на 3-та и отнесе Турция

Категорично 3-0 в мач изнесен като лекция от „Ла Фурия Роха“

Getty Images

Испания победи Турция с 3-0 в двубой от група “D” на Европейското първенство по футбол във Франция. Срещата, изиграна пред над 30 хил. зрители на специално построения за Евро 2016 ст. „Алианц Ривиера“ в Ница, премина под явна доминация на възпитаниците на селекционера Висенте Дел Боске.

Снимка: Getty Images

Испания излезе със същия състав, който спечели трудна победа срещу Чехия с 1-0 в първия мач на тима на Евро 2016.

"Ла Фурия Роха" започна със самочувстие и на бързи обороти още в началото на мача с Турция, като впечатление правеха брилянтните действия на Андрес Иниеста в центъра на терена, както и бързите пасове между тримата в атака – Нолито, Давид Силва и Алваро Мората.
Снимка: Getty Images

Много скоро логично те дадоха резултат. В 34-ата минута центриране на Нолито намери сам в наказателното поле Мората, а нападателят на Ювентус от своя страна отбеляза с премерен удар с глава.
Снимка: Getty Images

Само три минути по-късно Испания нанесе втори удар. Объркани действия в защитата на Турция след пас от халфовата линия на Испания позволиха на Нолито да се озове зад дефанзивния вал на южната ни съседка. Крилото се подхлъзна, но междувременно засече добре топката и остави без отговор вратаря Волкан Бабаджан за втори път в мача.

Турция не създаде добри възможности за гол до края на полувремето. На почивката Фатих Терим замени Хакан Чалханоглу с Нури Шахин и в играта на тима му се усети раздвижване.
Снимка: Getty Images

Испания обаче не беше казала последните си думи в срещата. Още в 48-ата минута след впечатляваща отборна акция Мората отбеляза отблизо за 3-0.

Малко след това нападателят на турците Бурак Йълмъз се освободи добре от опеката на Жерар Пике в наказателното поле, но стреля неточно с левия крак. Турция се опита да създаде още чисти положения за гол, но дуото Пике и Серхио Рамос в центъра на защитата на Испания изглеждаше непоклатимо.
Снимка: Getty Images

До края на мача Испания заигра с още повече пасове между халфовете на тима, като подаванията преминаха над 500. От друга страна и статистиката за избяганите километри също беше в полза на отбора, воден от Висенте Дел Боске.

Испания оглавява класирането в група „D” с 6 точки, докато Турция е на последното място с 0. Втори в подреждането засега остава Хърватия с 4 точки, а трети е Чехия с 1.