на живо

"Верея" и "Славия" си поделиха точките в мач с два отменени гола на старозагорци

Сериозни съдийски грешки белязаха срещата от 11-я кръг на Първа лига

Lap.bg

Отборите на "Верея" и "Славия" завършиха 1:1 в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Срещата обаче ще се запомни със скандалното съдийство на Станислав Ставров и екипа му, които не зачетоха два редовни гола на домакините.

На "Трейс Арена" в Стара Загора двата тима направиха оспорван мач, в който и двете страни имаха шансове за успеха, но в крайна сметка с голове на Ивайло Димитров за гостите и Мехди Фенуш за домакините през първото полувреме точките бяха поделени.

Срещата започна по-добре за гостите от София, които откриха още в 17-ата минута. Чудесна многоходова атака на "Славия" завърши с ниско центриране на Шикозе Мба към непокрития Ивайло Димитров, който от близка дистанция реализира шестия си гол от началото на сезона.

Снимка: Lap.bg

Още в ответната атака "Верея" можеше да изравни, но Здравко Илиев би право в крака на Антониос Стергиакис, останал очи в очи с младия страж на "белите".

Домакините все пак стигнаха до изравняването в 37-мата минута, когато Георги Андонов асистира на Мехди Фенуш, който от малък ъгъл отбеляза за 1:1.

Три минути по-късно редовен гол на домакините от "Верея" бе отменен, след като страничният съдия прецени, че Валери Домовчийски е бил в засада. Бившият нападател на "Левски" и "Славия" обаче бе покрит от Омар Абуд, показаха съвсем ясно повторенията.

През второто полувреме "Славия" имаше няколко много добри възможности за втори гол, но Ивайло Димитров направи няколко пропуска пред вратата на домакините.

Най-спорният момент в мача в мача дойде в 85-ата минута, когато нов редовен гол на "Верея" бе отменен. Резервата Еркебулан Нургалиев открадна топката в наказателното поле на гостите и от малък ъгъл стреля към вратата на Стериакис. Топката се отби от напречната греда и бе изчистена от Абуд, но повторенията показаха, че не само бранителят на гостите е зад голлинията, но и топката я преминава с целия си обем. Това предизвика гневни реакции сред играчите и треньорския щаб на "Верея", а главният съдия Стаснислав Ставров изгони старши треньора на домакините Илиан Илиев. 

Илиев продължи да спори със съдията на срещата, което наложи намесата на един от полицаите на стадиона за извеждането на Илиев от треньорската зона.

До края "Славия" имаше една възможност за нещо по-опасно след изпълнение на корнер, но до нов гол не се стигна.

В класирането "Верея" запази третата си позиция с 20 точки, докато "Славия" е на осмо място с 12 точки.