на живо

Италианска прокоба тегне над Реал (Мадрид) (ВИДЕО)

Гледайте Рома - Реал (Мадрид) от 21:45 часа пряко по bTV Action. Студио преди срещата - 21:00

Италианска прокоба тегне над Реал (Мадрид) (ВИДЕО)

Тази вечер Рома посреща Реал Мадрид в първия мач между двата тима от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига.

Испанският гранд ще трябва да се справя с прокобата, която тегне над клуба в сблъсъците му с представители на Италия. Според статистиката Реал е отпадал във всеки от последните си 8 срещи с тимове от Апенините в директните елиминации. За последно “белият балет” отстранява отбор от Калчото през сезон 1987/88 година, когато елиминира Наполи с общ резултат 3:1 от двата мача.

Рома е неудобен съперник за Реал в Европа. “Кралският клуб” има съвсем леко предимство в досегашните мачове с „джалоросите”, като е записал 4 победи, 3 загуби и 1 равенство. Последният сблъсък между Рома и Реал в Шампионска лига завърши с триумф за италианците. През сезон 2007/2008 Рома и Реал се изправиха един срещу друг в битка за място на ¼ финалите. „Вълците” спечелиха и двата двубоя с по 2:1.

И двата тима нямат сериозни кадрови проблеми преди днешния мач. Реал не може да разчита единствено на Бейл  и Пепе, които са с травми. Марсело пък е под въпрос заради болки в рамото.

За домакините ветераните Де Роси и Тоти се възстановяват от контузии, но очакванията са да могат да играят довечера. С проблем в бедрото е Василис Торосидис, който може да се появи в игра, ако се чувства достатъчно добре.

Иначе мачът довечера ще бъде първи за Кристиано Роналдо на “Олимпико” от 2008 година насам. Тогава, с екипа на бившия си тим Манчестър Юнайтед, португалецът вкара един от най-хубавите голове в кариерата си, а “червените дяволи” победиха Рома с 2:0 в среща от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига.

Вчера Кристиано напусна официалната пресконференция преди двубоя, тъй като се изнерви от въпросите на журналистите, които искаха да разберат защо дълго време няма вкаран гол при гостуване.

"Можете ли да ми кажете името на футболист, който е отбелязал повече голове като гост от мен, след като аз пристигнах в Испания? Не, не можете. Благодаря ви"