на живо

Иван и Андрей: Лоялни сме към Иво Тонев, с Васил Колев не може да се работи

Работа на фена е да критикува, членовете на УС трябва да предлагат решения, заявиха продуцентите

bTV

Така създаден, Управителният съвет на „Левски” не може да работи. Това казаха в студиото на „Тази сутрин” продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, които подадоха оставки като членове.

„Има една малка фракцийка във фракцията, която спъва всичко”, посочи Христов и директно посочи Васил Колев от Тръст „Синя България”: „Не може да се работи, когато на масата има такъв човек. Работата на фена е да критикува, работата на члена на УС е да предлага решения”.

И двамата подчертаха, че нямат проблем с феновете и тръста, а само с Колев. Те бяха категорични, че не блъфират с оставките си и не им харесват атмосферата и начина на работа в Управителния съвет.

Арнаудов посочи и защо са се захванали с управлението на „Левски”: „Поканени сме от Иво Тонев да се занимаваме с маркетинга”. „Лолялни сме към г-н Тонев, не можехме да си подадем оставките преди него, защото това означава да го оставим на място, на което той ни е поканил”, допълни Христов.

Той подчерта, че двамата не са равнопоставени със собствениците, които пък гарантирали на тима „стабилност, каквато никога не е имал”.

И двамата категорично отхвърлиха обвиненията, че „Левски” в момента се издържа с държавна помощ от фирми, които печелят едри обществени поръчки.