на живо

Ивет Лалова: Все още ми е кеф да се състезавам (ВИДЕО)

Красивата атлетка готви в кампания за превенция на диабета

Ивет Лалова: Все още ми е кеф да се състезавам (ВИДЕО)

Любовта, позитивната енергия и удоволствието задържат на пистата участничката на 4 олимпийски игри - Ивет Лалова. 33-годишната красавица се подготвя за новия сезон, а в момента тече най-тежкия период от тренировките ѝ. 

"Почивката свърши отдавна. В момента съм в пълна бойна подготовка за зимния сезон и за следващата година. Подготовката започна още през октомври и в момента е най-тежкият период. Днес е моят почивен ден. В абсолютно железен режим съм, спартански - само тренировки, хранене, спане, почивка, възстановяване. Няма друг начин. Това ми носи огромно щастие и удоволствие, позитивна енергия, любов... и защото ми е кеф!", каза с усмивка Лалова.

Въпреки това тя намери време да се включи в кампанията за превенция на диабет и да сподели любимите си рецепти с фенове в столицата.

"Ако всички мислим само за себе си и гледаме да ни е удобно и хубаво, смятам че светът няма да върви в добра посока. Едни такива мънички жестове, малка подкрепа, може да промени нечии живот. Вече за трета поредна година съм посланик на тази кампания. За мен е огромно удоволствие и чест да мога да допринеса с нещо и да променя съдбата на много хора. През последните години се запознах с много болни от диабет, участвах на техни сбирки в различни градове в България. Виждам и много хора, които мислят, че на тях не може да им се случи такова нещо, за това е важно да информираме и да говорим за тези неща. При положение, че толкова елементарно нещо, като ежедневна физическа активност, спорт и здравословно хранене са превенцията не само на диабета, а и на много други болести, едно мъничко усилие прави голямата промяна", каза още тя.

След кампанията Ивет ще се върне към усилените тренировки, които се надява да дадат резултати след няколко месеца. Първият старт за 2018 г. ще бъде най-вероятно през февруари.