на живо

Ивет Лалова: Обичам да пея под душа

"Някой ден може да напиша книга", сподели най-бързата бяла жена в света

Lap.bg

Ивет Лалова е звезда в леката атлетика не само в България, но и по света. Най-бързата бяла жена има много почитатели, които я подкрепят по време на състезания.

Те обаче едва ли знаят трите тайни, които Ивет сподели пред сайта Spikes.org часове преди да финишира четвърта на турнира от Диамантената лига в Рим.

Тя обича да пише

Лалова признава, че литературата е нейна страст още от училище и чрез писане изразява себе си най-добре.

„Дългогодишната ми мечта е да стана журналист. Обожавам да пиша, а миналата година, докато работих с психолога си, тя ме насърчи да напиша книга, дори и да не бъде издадена никога. Последно написах емоционално пожелание за рожден ден, с което много се гордея.

Пишейки си създавам друг свят. Особено обичам да го правя на родния ми език

Снимка: Lap.bg

Има свой клуб за лека атлетика

„Мечтаех да популяризирам атлетиката в България, за това съм горда да заявя, че основах клуб за деца в София. В момента имаме записани около 100 деца. Съоръженията в страната ми не винаги са на ниво, така че понякога се налага децата да тренират в парковете”

Лалова разкрива, че клубът е семеен бизнес. Баща ѝ е директор, майка ѝ – психолог, а сестра ѝ – администратор. Самата тя, въпреки че живее в Италия, се опитва да се среща с децата няколко пъти в годината и да ги мотивира.

Снимка: Lap.bg

Ивет пее под душа

Българската лекоатлетка е била част от училищния хор преди да избере окончателно пистата пред музиката.

„Вярвам, че всички атлети носят в себе си музика и ритъм. Аз пея постоянно! Но най-доброто място за това е под душа! Тогава пея Holding on to You на Terence Trent D’Arby”, казва Лалова, която е почитателка на хип-хопа и хауса, а последният албум на Риана ѝ е любим.