на живо

Избрани мигове от Рио - ден 15 (ГАЛЕРИЯ)

Вижте най-атрактивните кадри от последните олимпийски надпревари

Предпоследният ден на олимпийските игри в Рио ще се запомни с втория медал за България. Завоюва го състезателката ни в скока на височина Мирела Демирева.

Тя направи един несполучлив опит на 188 см, след което бе безгрешна на 193, а после и на 197 и по този начин изравни личното си постижение.

Това е първо отличие за страната ни в леката атлетика от 16 години насам. За последно Тереза Маринова спечели злато в Сидни през 2000 г.

Преди това шампионката на България Невяна Владинова завърши на седмо място в индивидуалния многобой на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио. 

Тя допусна леки неточности при изпълненията на съчетанията си с топка и лента, но въпреки това показа, че мястото й е сред най-добрите. 

Бразилия стана олимпийски шампион по футбол. Домакините победиха трудно Германия със 6:5 след дузпи.

Американката Гуен Йоргенсен спечели олимпийската титла в дисциплината триатлон за жени, след като победи с 40 секунди златната медалистка от Лондон - Никола Шпириг от Швейцария. 

Първата жена, която спечели олимпийска титла по бокс, Никола Адамс от Великобритания стана и първата жена, която защитава златния си медал. 33-годишната Адамс триумфира в категория до 51 кг.

Инби Парк спечели очаквано олимпийската титла в женския турнир по голф, след като доминираше през цялата седмица в надпреварата. Състезателката от Република Корея, която е 17-кратна победителка в LPGA тура в своята кариера, остави на пет удара зад себе си Лидия Ко от Нова Зеландия.

Мо Фара спечели златния медал на 5000 метра на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро и показа, че за него няма невъзможни неща.

Британецът защити титлата си от Лондон 2012 с време 13:03.30 минути. 33-годишният сомалиец с британски паспорт е и трикратен световен и трикратен европейски шампион на 5000 метра. Фара е едва вторият човек, който спечели две поредни олимпийски титли в дисциплината. През 1972 и 1976 година това прави Ласе Вирен от Финландия.

Тагове:

Рио 2016