на живо

Избрани мигове от Рио (ГАЛЕРИЯ)

Най-забележителните кадри от ден 8 на олимпийските игри

Събитието на изминалия ден от игрите в Рио де Жанейро несъмнено е последното олимпийско плуване на американеца Майкъл Фелпс. Куршумът от Балтимор, за когото това бе пета поредна олимпиада, спечели 23-я си златен медал.

 На всяко неговото състезание в Бразилия присъстваха приятелката му Никол и сина му Буумър. Семейството на Фелпс бе изключително развълнувано след страхотното последно плуване на 31-годишния спортист.

Фелпс и съотборниците му от щафетата на 4x100 м съчетано плуване не пропуснаха да благодарят на публиката за приключението Рио 2016.

А след последния старт целият американски отбор се събра на почетната стълбичка на шампионите, за да ознаменува поредното си силно участие на олимпийски игри.

Ден 8 ще се запомни и с бронзовия медал в стрелбата (скийт) на 52-годишния Абдулах Ал-Рашиди от Кувейт. За него това бе едва първи медал от шест участия на олимпийски игри.

В боксовия турнир имаме и първите нокаутирани.

При вдигането на тежести всяка едно невнимание може да причини контузия. За щастие Рахаб Абдула от Египет се размина без наранявания.

 Мо Фара е изненадан. Дори той не е очаквал, че след като падна по време на бягането на 10 000 м, ще успее да спечели олимпийската титла.

Илейн Томпсън продължи ямайската доминация в спринта на 100 м.

Джариън Лосън (САЩ) остана само на 4 см от бронза в скока на дължина.