на живо

Измъчена, но сладка победа за Григор Димитров в Маями

Българинът триумфира след здрава битка и очаква мач срещу Анди Мъри

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров преодоля трудно Федерико Делбонис във втория кръг на Мастърс турнира в Маями. Българският тенисист се наложи с 2:1 сета (7:6, 4:6, 6:4) след оспорвана битка, продължила 2 часа и 40 минути.

В първия сет играта бе равностойна. Единствените две възможности за пробив се откриха пред Димитров в четвъртия гейм, но той не успя да ги оползотвори. Хасковлията показа по-здрава психика в тайбрека и го спечели с 10:8 точки.

Във втория част грешките в играта на Григор зачестиха и той не печелеше толкова лесно сервис-геймовете си. При 5:4 в полза на аржентинеца и сервис на Димитров, Делбонис направи 4 безответни точки, благодарение на които изравни резултата в сетовете.

Българинът се съсредоточи в началото на третата част и направи ранен пробив. Той му бе достатъчен, за да триумфира в сета, а с това и в двубоя.

Григор, който защити точките си от миналата година от Мастърс турнира в Маями, очаква да узнае името на следващия си съперник. Това ще бъде победителят от двубоя между Анди Мъри и Денис Истомин.