на живо

Изненадваща победа за Славия при гостуването на Берое

"Белите" се изкачиха на пето място в "А" Група

БГНЕС

Берое допусна първата си домакинска загуба за сезона, след като в последен мач от 13-я кръг на родния футболен шампионат бе надигран с 1:2 от Славия. "Белите" постигнаха първия си успех от 19 октомври насам, изкачвайки се на пето място в класирането. Любопитно е, че до момента тимът на Иван Колев е постигнал повече успехи (4) при своите гостувания, отколкото на стадион "Славия" в столицата, където победите са три.

И двата гола за "белите" отбеляза бившият футболист на ЦСКА Антон Карачанаков. Той бе точен в 9' и 85' и вече има четири гола за сезона. Единственото попадение за домакините бе дело на Атанас Зехиров, който се разписа две минути преди края на редовното време.

С успеха Славия също така сложи край на изключително негативната си серия от десет поредни мача без победа срещу старозагорския си съперник. За последно столичани бяха надигравали "зелено-белите" през септември, 2012 година, а при гостуване това се случи още по-отдавна - през май, 2010.

В класирането на "А" Група Славия е на пето място с актив от 19 точки, една по-малко от Берое, който заема четвъртата позиция. В следващия кръг "белите" приемат Ботев (Пловдив), а тимът на Петър Хубчев гостува на носителя на Купата - Черно Море.