на живо

Изп. директор на "Дунав": За нас не е на живот и смърт да играем в Европa

Русенският тим очаква окончателното решение на УЕФА

"Чакаме БФС да ни изпрати документ, който да ни гарантира участие в Европа. Очакваме решението на БФС и УЕФА, но за "Дунав" мачовете в предварителните кръгове на Лига Европа не са на живот и смърт", заяви пред bTV изпълнителният директор на "Дунав" Ивайло Петков.

Тимът му още няма яснота дали ще играе в европейските клубни турнири на мястото на ЦСКА. "Червените" бяха информирани, че няма да могат да участват три години в евротурнирите, заради правилото за нов отбор, а "Дунав" беше провъзгласен като класирал се.

Впоследствие обаче УЕФА добави ЦСКА в сайта си сред участниците в предварителните кръгове на Лига Европа със специална забележка, че по случая се очакват съдебни процедури.

Спортният арбитражен съд в Лозана пък отхвърли жалбата на ЦСКА, защото тя се явява безпредметна, тъй като УЕФА още не е изключила клуба от участие и той към момента е напълно легитимна част от Лига Европа.

"Нищо не можем да коментираме. Ние не сме били поставени, че да бъдем изваждани. Стоим и чакаме. При нас няма промяна. В момента съм на почивка, но ако трябва да хвана самолета за Швейцария ще го направя веднага. За мен не е проблем. Не вярваме на спекулации", добави от своя страна изпълнителният директор на "Дунав" Ивайло Петков.