на живо

Янков: От мен зависи дали пак ще спечеля Големия кристален глобус (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Сноубордистът се прибра в България след триумфа си с Малкия кристален глобус в паралелния гигантски слалом

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков се завърна в България, след като за първи път спечели Малкия кристален глобус в паралелния гигантски слалом. Той бе посрещнат на летище София от част от най-големите си фенове, които бяха придружени от група гайдари. 

"Тази награда означава много, тъй като миналата година бях на косъм от спечелването на Малкия глобус, но тази година по едно интересно стечение на обстоятелствата успях да спечеля", каза щастливият чепеларец.

Той вече е втори в генералното класиране за Големия кристален глобус: "Имам своите шансове за Големия кристален глобус и трябва да карам на макс, както мога, за да го спечеля. Надявам се да го направя в последния старт във Винтерберг. От мен зависи дали ще спечеля отново Големия кристален глобус. До този момент всичко върви по план и успявам да карам добре", каза още Янков.

Той сподели, че съперниците му са го поздравили след успеха, но един от най-големите му конкуренти - Бенямин Карл, не е останал много доволен и започнал да се оправдава с лошото време и условията на пистата в Кайзери.

"Разбира се, че сме доволни от резултатите досега, защото тази година всяка една победа е по-сладка. Предишните години хората нямаха такива очаквания, нито пък ние и затова всеки добър резултат е сладък", добави треньорът на сноубордиста Георги Атанасов.