на живо

Радослав Янков отпадна на 1/8-финал в Рогла

Българинът загуби от Арон Марх

Lap.bg

Радослав Янков отпадна на 1/8-финалите в паралелния гигантски слалом за Световната купа по сноуборд в Рогла. Българинът бе с второ време от квалификациите, но 9 стотни не му достигнаха, за да елиминира италианеца Арон Марх. Така той зае 10-ото място в крайното класиране.

Част от фаворитите също не успяха да прескочат този етап. Надпреварата напусна вторият в генералното класиране Роланд Фишналер (Италия), както и най-бързият в пресявките Силвен Дюфур (Франция).

Първа победа за сезона и общо 16-а в кариерата си постигна Андреас Промегер (Австрия), който на финала изпревари с 5 стотни от секундата италианеца Едвин Корати.

В малкия финал Бенямин Карл от Австрия спечели с 4 стотни от секундата аванс пред Марх и заслужи място на подиума.

Завършилият пети Невин Галмарини (Швейцария) е лидер за Малката Световна купа в дисциплината паралелен гигантски слалом с 2750 точки след четири състезания, следван от австриеца Александър Пайер с 1890 точки и от Промегер с 1740 точки. Янков е осми с 1080 точки. 

В генералното класиране за Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини също води Галмарини с 3470 точки, пред Роланд Фишналер (Австрия) с 2890 точки и Андрей Соболев (Русия) с 2716 точки. Янков заема осмата позиция с 1600 точки.

Утре най-добрият ни сноубордист ще участва и във втория старт в паралелния гигантски слалом в словенския курорт.