на живо

Япония се подигра с България на "Кирин Къп"

Домакините вкараха 7 на "лъвовете"

Националният отбор на България по футбол започна с тежка загуба участието си на турнира "Кирин Къп", който се провежда в Япония.

Домакините разгромиха "лъвовете" със 7:2, нанасяйки им едно от най-тежките поражения в историята. 

За последно България допусна повече от седем гола във вратата си при загубата с 0:9 от Унгария през 1947 г. 

Това е второто най-сериозно поражение за "трикольорите" през това хилядолетие, след разгромната загуба с 0:6 от Чехия през 2001 г.

Мачът започна трудно за българите, които след първите 45 минути вече губеха с 0:4 в резултата.

Шинджи Оказаки откри головата сметка на домакините още в 3-ата минута, а в 26-ата Шинджи Кагава с глава направи 2:0. Най-добрата възможност за нашите преди почивката се откри пред Димитър Рангелов, който засече центриране от дясно с глава, но вратарят на домакините Ейджи Кавашима изби топката в корнер.

В 35-ата Кагава вкара втория си гол в мача, а само три минути по-късно защитникът на Саутхямптън Мая Йошида отбеляза за 4:0.

Отново Йошида бе точен в 53-ата минута за 5:0, а резервата Усами направи резултата още по-изразителен.

Почетните попадения за България вкараха Михаил Александров в 59-та минута и Ивайло Чочев в 82-та. За Чочев това е първи гол с националната фланелка

България имаше шанс да направи загубата си малко по-приемлива, но в самия край на мача Георги Миланов изпусна да вкара дузпа. Малко преди това домакините също получиха възможност за изпълнение на 11-метров наказател удар, който материализираха в 7-ми гол.

Загубата на България означава, че националите ни ще спорят с Дания за бронзовите медали на турнира, а домакините ще срещнат Босна и Херцеговина в битка за златото. И двата мача са на 7 юни.