на живо

Йоханес Тингес Бьо с първа индивидуална победа за сезона

Норвежецът над всички в масовия старт в Антхолц-Антерселва

Getty Images

Йоханес Тингес Бьо с първа индивидуална победа за сезона. Норвежецът спечели масовия старт на 15 километра в италианския курорт Антхолц-Антерселва, с което донесе и първи успех за страната си в индивидуално състезание от началото на кампанията.

Бьо бе перфектен на стрелбището и свали всички 20 мишени. Освен това той бе запазил достатъчно сили за финалните метри, в които с лекота задмина французина Куентин Фийон Майе, останал на втора позиция с една грешка в стрелбата.

Финалното време на 23-годишния норвежец бе 37:04.3, а Фийон Майе изостана на 3,7 секунди от това време. Трети завърши руснакът Антон Шипулин, на 21.7 секунди зад победителя, също с една грешка в стрелбата.

Водачът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад направи 3 грешки на огневия рубеж и завърши на пета позиция с изоставане от 29,7 секунди. Точно преди него се нареди Емил Хегле Свендсен (Норвегия), който допусна по един пропуск в първата и четвъртата си стрелба.

Единственият българин заслужил място в днешния старт - Красимир Анев, се отказа от участие. Той предпочете да запази сили за започващото в сряда европейско първенство.

В класирането за Световната купа първи е Мартен Фуркад с 824 точки, следван от Шипулин с 548 и германеца Зимон Шемп с 522. Победителят от днешното състезание Йоханес Тингес Бьо е осми с 425.