на живо

Йордан Йовчев помага на деца от приемни семейства (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Олимпийският медалист зарадва младежите и се включи във футболен двубой

Йордан Йовчев беше специален гост на благотоворителен футболен мач, в който участваха деца и младежи от приемни семейства.

Инициативата бе организирана от Официалния фен клуб на "Манчестър Юнайтед" в България и известна марка в производството на очила. Събитието обърна внимание на опазването на зрението при децата.

За целта преди благотворителния мач беше направен безплатен очен скрининг, с цел превенция и регистриране на потенциални зрителни проблеми. Младежите играха в смесени отбори с членове на фен клуба на "червените дяволи". 

Въпреки, че сам призна, че футболът не е неговата страст, олимпийският медалист зарадва децата и се включи на драго сърце в двубоя. Четирикратният световен шампион заяви, че вижда желанието за спорт у подрастващите.

"Мисля, че децата все повече се палят. Инициативите, в които участвам, имат развитие. Чрез нас хората имат по-голям достъп до подобни събития", допълни той.

Председателят на българския фен клуб на „Манчестър Юнайтед" Емил Йорданов е категоричен, че трябва да има повече такива събития, които да провокират активност при децата.

"Нашето послание е да се чувстват част от нашето общество и най-важното е да спортуват повече", заяви Йорданов.

Младежите, които участваха в двубоя, бяха много щастливи от участието си в иниацитивата. Те разкриха кои са техните любими отбори и футболисти: