на живо

Юношите до 17 години с първа загуба в европейските квалификации

Почетното попадение за България бе дело на футболиста на "Барселона" Кун Теменужков

viasport.bg

Юношеският национален отбор на България до 17 години допусна първа загуба в квалификациите за Евро 2017. Тимът ни отстъпи на Швеция с 1:3.

През първата част "лъвовете" застрашиха вратата на съперника на няколко пъти, но вратарят Тенандер отрази ударите на Ияд Хамуд и Илия Груев-младши.

Стражът на България Лалев също трябваше да се намесва решително при изстрел на Саебьо.

Второто полувреме започна кошмарно за възпитаниците на Александър Георгиев. В 45-та минута Тихомир Димитров получи директен червен картон за фаул срещу Крона, а Финдел откри резултата в полза на Швеция от пряк свободен удар.

Скандинавците се възползваха от численото си предимство и пет минути по-късно Крона отбеляза за 2:0.

В 65-та минута националите върнаха едно попадение. Груев асистира на Джошкун Теменужков, който преодоля Тенандер за 1:2.

Три минути по-късно резервата Мавана реализира за крайното 3:1 в полза на Швеция.

След първите два мача България има актив от 3 точки. Лидер е Швеция с 6 точки. Тимовете на Грузия и Финландия са без точка, но и с мач по-малко.

Първите два тима от всички 13 групи, плюс петте най-добри трети състава, продължават за Елитния кръг на пресявките, който ще се проведе през пролетта на 2017 г.

Следващият и последен двубой на България от група 8 е срещу домакините от Финландия. Срещата е на 3 октомври, понеделник, от 13:00 часа на стадион "Раахен Урхейлупуисту" в Раахе.