на живо

Юрген Клоп: Ливърпул все още е в процес на усъвършенстване

Немският специалист сподели, че отборът му няма никакво намерение да лежи на стари лаври

Getty Images/Guliver Photos

Треньорът на английския гранд Ливърпул – Юрген Клоп – изрази удовлетворението си от представянето на водения от него отбор, но отхвърли възможността „мърсисайдци” да подценят следващия си съперник и да излязат на терена, разчитайки на стари лаври. В събота Ливърпул прегази водача до миналия кръг във Висшата лига на Англия – Манчестър Сити – с резултат 1:4. Убедителната победа, която „мърсисайдци” постигнаха, бе най-изразителният успех на клуба под ръководството на Клопо.

На пресконференция преди предстоящия двубой от група „B” на Лига Европа, в който френският Бордо гостува на „Анфийлд”, наставникът на Ливърпул изрази желание предвожданият от него тим да натрупа още няколко убедителни успеха, които биха изградили определена увереност в клуба:

„Изключително удовлетворени сме от победата, но дали това беше най-добрата ни игра? Не съм сигурен, просто защото рядко си позволявам да сравнявам мачове. Бяхме доста добри, но в никакъв случай не бяхме перфектни. Имаме потенциала да се защитаваме по-добре и определено можехме да стоим по-добре на терена, когато водехме с 0:3, но, разбира се, че е страхотно да победиш като гост Манчестър Сити с 1:4. Най-важното е, че успехът беше заслужен, но ние няма да спираме дотук. Искаме още.

След победата над Манчестър Сити „мърсисайдци” заемат 9-то място в класирането на английската висша лига с актив от 20 точки, на 8 точки зад новия лидер – Лестър Сити. Тази вечер Ливърпул приема Бордо в мач от група „B” на Лига Европа. Преди двубоя англичаните са на втора позиция, със спечелени 6 точки, докато френският тим заема третото място, с актив от 3 точки. Лидер в групата е швейцарският Сион, който до момента успя да завоюва 8 точки.