на живо

Юрий Осипенко: Лудогорец ни подцени и беше наказан

Старши треньорът на Милсами Юрий Осипенко похвали своя отбор след историческия успех в Шампионска лига. Молдовците отстраниха българския шампион Лудогорец с общ резултат 3:1 и се класираха за третия предварителен кръг в турнира.

"Момчетата изпълниха треньорските указания, действаха събрано и самоотвержено. Макар и в намален състав след червения картон, отборът показа характер и не се огъна на натиска на силен отбор като Лудогорец", коментира Осипенко на пресконференцията след мача.

"Както и очаквах, реваншът беше много по-труден от първия мач. Първите 20-25 минути влязохме мудно в мача, още повече, че беше много топло. Хубаво беше, че след гола на Лудогорец съумяхме да изравним бързо. Ако не бяхме вкарали гол, щеше да ни бъде много тежко. В този смисъл имахме и късмет. Ще кажа и още нещо: Лудогорец е много силен отбор, но ни подцениха и ги наказахме. Сега им пожелавам да следят с интерес нашето понататъшно участие в Шампионска лига", коментира Осипенко.

Той разкри, че е пуснал в игра Петре Раку да брани резултата, а вместо това играчът вкара победния гол за Милсами.

"Буд се контузи и затова пуснах на негово място Раку да укрепя защитата, а не да се впуска в атака. Той наруши тактическите ми указания и вкара за гол, за което ще бъде наказан", каза с чувство за хумор Осипенко.

Треньорът на Милсами каза още, че е чул от скамейката на Лудогорец да дават указания на главния съдия Свен-Ерик Едвартсен от Норвегия. "От резервната скамейка на Лудогорец постоянно имаха претенции към съдията и не спряха да ръкомахат и дават указания. Явно им беше трудно да приемат факта, че губят. Но кои сме ние и кои са Лудогорец? През целия мач те стояха на крака. Доколкото знам само един човек може да стои в техническата зона, а там имаше сигурно десетина души от Лудогорец", каза Осипенко.

Той похвали съдията за обективното съдийство. "Нямам претенции към съдията. Българите опитваха да хитруват в нашето наказателно поле и да търсят дузпа, но съдията не се подведе в тези ситуации", каза още Осипенко.