на живо

Юсейн Болт загря за Рио с победа на 100 метра в Кингстън

Втори завърши Никел Ашмийд с 9.94 секунди, а трети със същото време финишира бившият световен шампион Йоан Блейк.

Олимпийският шампион Юсейн Болт (Ямайка) демонстрира добра форма два месеца преди началото на олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Болт спечели състезанието на 100 метра "Рейсърс Гран При" в родната му Ямайка, в град Кингстън, след като спря хронометрите на 9,88 секунди. Втори и трети се класираха Никел Ашмийд (Ямайка) и Йоан Блейк (Ямайка).

Снимка: Getty Images

Носителят на шест златни медала от олимпийски игри Болт стартира трудно спринта в Кингстън, но около 60-ия метър набра достатъчната скорост да задмине съперниците си. По този начин той записа второ най-добро време в дисциплината за сезона след водещия резултат на французина Джими Вико от 9,86 секунди. 

Двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) триумфира на 100 метра при жените с 11,09 секунди на 2 стотни пред световната шампионка в зала Барбара Пиер (САЩ). Трета остана Кели-Ан Баптист (Тринидад и Тобаго) с 11.15 секунди. Джони Дъч от САЩ пък беше победителят на 400 метра с препятствия с най-добро време в света за сезона от 48,10 секунди.

Друг американец Дейвид Оливър, световен шампион от Москва 2013, беше най-бърз на 110 метра с препятствия с 13,09 секунди Мигел Франсис от Антигуа победи в спринта на 200 метра с национален рекорд и трето време в света за годината от 19.88 секунди, а в същата дисциплина при дамите спечели Шоней Милър (Бахами) с лично постижение в кариерата си от 22,05 секунди.