на живо

"Ювентус" направи немислимото в севилския Ад (ВИДЕО)

"Бианконерите" се класираха за елиминационната фаза след фамозен обрат

"Севиля" и "Ювентус" изиграха феноменален мач на стадион "Рамон Санчес Писхуан", изпълнен с много битка, дискусионни ситуации и драматичен развой. Краен победител в двубоя от Група 8 на Шампионската лига все пак излезе италианският първенец, който стигна до успеха след пълен обрат. Едва за четвърти път в историята си "бяло-черните" спечелиха при гостуване на испански тим, а по този начин си гарантираха и място на 1/8-финалите.

Подпомагани от своите френетични фенове домакините започнаха двубоя по-добре и поведоха още в 9-ата минута. Голът отбеляза централният защитник Николас Пареха.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Постепенно "Ювентус" започна да задържа топката повече и да затруднява отбраната на съперника. "Севиля" се справяше отлично в защита, но в 36-ата минута домакините получиха сериозен удар. Централният нападател Франко Васкес получи втори жълт картон в рамките на само 5 минути и остави съотборниците си с човек по-малко.

Това даде възможност на италианския шампион да натисне и дори да изравни още преди почивката. В добавеното време на първата част Клаудио Маркизио бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Джорджо Киелини. Поредното дискусионно решение на главния съдия Марк Клатенбърг вбеси треньора Хорхе Сампаоли, футболистите и феновете на "Севиля", които бяха на крачка от саморазправа с реферите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нервите не се успокоиха и в началото на второто полувреме, а след поредната си бурна реакция Сампаоли бе изгонен на трибуните. Въпреки стабилното си представяне с 10 човека, "червено-белите" все пак не издържаха на постоянния натиск.

В 84-ата минута капитанът на "Юве" Леонардо Бонучи отбеляза победно попадение със страхотен удар по тревата от далечно разстояние.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Севиля" нямаше достатъчно време за отговор, а в добавеното време Марио Манджукич оформи крайното 3:1.

Освен класиране за елиминациите, с успеха тимът на Масимилиано Алегри измести испанския тим от първото място в групата. Преди последния кръг "Юве" е лидер с 11 точки, а "Севиля" има една по-малко. За да продължат сред най-добрите 16 напролет, испанците се нуждаят от добър резултат в последния си мач като гост на "Олимпик" Лион, който има актив от 7 точки.