на живо

Ювентус вече празнува "Скудетото"

Шампионите разбираха Палермо с 4:0

Getty Images/Guliver Photos

Ювентус е страшно близо до "Скудетото". Хората на Масимилиано Алегри спечелиха една от най-убедителните си победи за сезона срещу закъсалия Палермо с Ивайло Чочев в състава.

Шампионите поведоха още в 10-та минута с гол на Сами Кедира. Елегантното изпълнение на националния футболист на Германия бе подпомогнато и от прекрасната асистенция на Пол Погба. Малко след това Клаудио Маркизио получи контузия в областта на коляното, а съмненията са за увредени връзки, което навярно вади ключовия играч от Европейското във Франция.

Пол Погба можеше да вкара втори гол, но нестандартният му удар срещна гредата. След това Юве намали леко оборотите и се стигна до най-чистия шанс за Палермо.

Франко Васкес изведе Александър Трайковски, но той стреля слабо и Андреа Бардзали изби топката пред голлинията. 

В края на първото полувреме Ивайло Чочев бе много близо до това да вкара изравнителен гол. Българинът изстреля топката към ъгъла на вратата, но тя се отклони в играч на домакините и мина на сантиметри встрани.

Пол Погба вкара втория гол в 71-та минута след изпълнение на корнер и отклонена топка от Алваро Мората. Скоро след това, Хуан Куадрадо заби зрелищен трети гол във вратата на Фиорентина, а защитниците на Палермо се разхвърлиха като кегли за боулинг.

Четвъртият гол бе вкаран от резервата Симоне Падоин, за когото това бе първо попадение в Серия "А" от почти 2 години насам.

Пет кръга преди края на първенството Ювентус вече има 9 точки аванс и по-добра голова разлика от втория Наполи.