на живо

Каква е истината за боя между фенове в Босна (ВИДЕО)

Разказва Маркетинговият директор на Берое Ваня Джаферович

Twitter

Берое (Стара Загора) се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа. Отборът победи босненския Радник (Бийелина) с 2:0, като и двата гола отбеляза новото попълнение на тима Ерик Почански.

Срещата в Баня Лука обаче ще се запомни не толкова с футболните достойнства на двата съперника, колкото с безредиците вечерта преди мача.

При сблъсъци между фенове пострадаха няколко българи.

В мелето са участвали около 100 души, 20 от които привърженици на Берое. Арестуван е един босненец, няма задържани българи

Маркетингов директор на Берое Ваня Джаферович бе гост в предаването „Тази неделя” по bTV, където разказа как точно са се развили събитията в Баня Лука.

„Аз не бях в хотела, когато се е случил боя. С тима бяхме на официална вечеря, която се прави преди всеки такъв двубой. Обадиха ни се, че нещо се случва пред нашия хотел, но когато отидохме там всичко беше свършило", каза бившият футболист.

„Нашите фенове са разговаряли с органите и реда, настоявайки да се проверят камерите за видео наблюдение и да се докаже всъщност кой кого провокирал.

"Привържениците на Берое са били в бара, който се намира до хотела, когато се е появила група от около 50-60 човека. Местните започнали да хвърлят чаши, камъни. Били са с бухалки и ножове".

"Със сигурност не е била агитката на Радник, защото техните фенове не са такива, нямат хулигански прояви. Полицаите казаха, че най-вероятно става въпрос за привърженици на Борац, но не искам да обвинявам никой клуб".

"На записа всичко се вижда. Притеснителното е, че това се случва в хотела, където спят футболистите. В момент, в който са искали да си починат и да се подготвят за мача. Треньорът като е разбрал какво става предупредил никой да не излиза от стаите. Тогава извиках делегата на УЕФА”, сподели Джаферович.