на живо

Камен Златков: Винаги малко не ми е достигало, но този път нещата се наредиха

За първи път двама българи влязоха в топ 20 на Световната купа по ски алпийски дисциплини

За първи път в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини двама родни представители финишираха в топ 20. Алберт Попов завърши на 11-о място, а Камен Златков - на 19-o и така спечели първите си точки в състезание от такъв ранг. 

При прибирането си от Мадона ди Кампилио двамата ни скиори бяха доволни от представянето си, като се надяват в следващите стартове да карат дори по-добре.

"Беше наистина интересно, защото двама българи не е имало никога на старт от Световната купа. Гледаха ни малко странно, но се надявам да свикнат", каза с усмивка Попов, за когото 11-ото място е най-доброто класиране от януари насам.

Снимка: Facebook

24-годишният Златков не само спечели първи точки сред най-добрите, но и никога преди не бе стигал до втори манш в Световната купа. Представянето му е повече от впечатляващо, тъй като стартира с 50-ти номер. 

"Имаше доста хора, които се радваха, защото знаеха, че това е нещо доста голямо за нас. Всичко се осмисля. Винаги съм се борил, винаги малко не ми е достигало, но този път нещата бяха наред. Знаех, че съм в доста силна форма, просто трябваше да покажа два силни манша. Чувството е доста различно вече като си вътре и като си направил всичко по силите си", каза Златков.

Тагове: