на живо

Камило Плачи пристигна в Пазарджик, феновете на "Хебър" го посрещнаха

Новият треньор на "тигрите" ще остане в града за няколко дни

Камило Плачи пристигна в Пазарджик за няколко дни. Бившият селекционер на България и нов треньор на "Хебър" е тук, за да се запознае с базата, атмосферата и условията, както и с ръководството и администрацията на клуба.

Плачи е с богата визитка, но за първи път ще води клубен отбор в България. Още от първите си минути в града той разбра, че Пазарджик има едни от най-сърцатите фенове, които го чакаха в лобито на хотела, за да го приветстват и поздравят.

"България остана в сърцето ми след шестте години, през които бях начело на националния отбор. След като получих офертата от "Хебър", въобще не се колебах дали да я приема.", каза той.

"Когато докторите в Русия ми казаха, че не мога да продължа кариерата си там заради белодробни проблеми, трябваше да анулирам договора си с "Факел". Получих други оферти от Полша, Турция, но прецених, че най-добрата опция за мен е "Хебър".

"Този отбор стана шампион. Смятам, че може да се развие още повече. Очакванията на клуба са да се играят финали."

Той смята, че ще се чувства добре в Пазарджик. 

Треньорът ще има сгъстен график, като ще се среща и с хора от щаба си, както и с медии. След няколко дни заминава обратно за Италия, където ще продължи да работи по подготовката на отбора, а в началото на август започва и същинската работа отново в Пазарджик.

Цялото интервю с Камило Плачи гледайте във видеото.