на живо

Капитанът на "Базел": Мачът с "Лудогорец" е като финал за нас

"Натрупахме повече опит след равенството в Швейцария", каза Матиас Делгадо

uefa.com

Капитанът на швейцарският шампион "Базел" - Матиас Делгадо, определи мача срещу "Лудогорец" като един от най-важните за тима му през сезона.

"За нас ще бъде като финал срещу един много труден съперник. Но ако играем така, както срещу "Пари Сен Жермен", може да спечелим. Страхотно е да играеш в такива срещи. И въпреки, че след това има още един мач от групата, загубилият утре ще отпадне от евротурнирите. Не успяхме да се възползваме от липсата им на концентрация в първия мач, който завърши 1:1. Тогава напрежението ни дойде вповече. Но от мачовете с "Арсенал" и двете срещи с ПСЖ натрупахме повече опит и играем по-добре", заяви Делгадо пред официалния сайт на УЕФА.

Двата тима нямат шанс да продължат напред в елиминационната фаза на Шампионската лига, но се борят за третото място в групата, което ще им даде възможност да продължат напред в Лига Европа. Мачът "Лудогорец" - "Базел" е утре, 23 ноември, от 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Студиото преди него започва точно в 21:00.

"За нас е важно да продължим да играем срещу големи клубове в Европа. Лига Европа е атрактивен турнир, в който искаме да стигнем възможно по-напред. Всички сме много амбицирани. Мисля, че имаме сили да се класираме за полуфинал. У дома се представяме страхотно, но в Европа някак си не можем да разгърнем целия си потенциал. Би било страхотно да покажем на света на какво сме способни. "Базел" трябва да играе в европейски турнири, да се бори и да се развива", заяви капитанът.

Делгадо е категоричен, че един от плюсовете на швейцарския тим е дългата резервна скамейка, която улеснява доброто представяне на "Базел" у дома и в Европа.