на живо

Карло Анчелоти спира с футбола за година

Италианският специалист се подлага на операция, няма да се връща в Милан

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че възнамерява да се оттегли от футбола за близо една година. Италианският специалист разкри, чев случай че бъде уволенен от Кралския клуб, ще се оперира от цервикална стеноза. Възстановяването след интервенцията ще продължи около 12 месеца.

"Казах го на пресконференцията и мога само да повторя: спирам за една година. Имам много сериозна причина да го направя. Имам цервикална стеноза и трябва да се оперирам. От известно време имам проблеми с ръцете, а ако не взема мерки, краката също ще бъдат засегнати. Така че имам час на операционната маса. Честно казано не знам колко време ще ми трябва за възстановяване", каза Анчелоти пред „Ил Джорнале". Относно възможността да се завърне в Милан той допълни:

"Милан? За мен ще е чест и удоволствие да посрещна Адриано Галиани в Мадрид и да обядваме заедно, но няма как да си променя програмата. Ще се оперирам във Ванкувър. С жена ми вече си взехме къща там. Ще си дам почивка между Мадрид и Канада, защото двете години начело на Реал бяха много трудни. Повярвайте ми, че е така. Никой не може да си представи какво се изисква, за да водиш Мадрид. Говоря за нервите и физическата енергия", сподели още треньорът, извел преди 12 месеца Кралския клуб до Десетата.