на живо

Късметът покри Черно море срещу Пирин

БГНЕС

Отборът на Черно море успя да победи Пирин с 1:0 на стадион "Тича" в мач от десетия кръг на "А" група. Единственото попадение в срещата е дело на Симеон Райков в 13-тата минута. Гостите от Благоевград имаха възможност да изравнят на два пъти, но много сериозни пропуски ги лишиха от точката във Варна.

Домакините успяха да стигнат до гол след грешка на опорния халф на Пирин Антон Костадинов, който се опита да пресече с шпагат, но в крайна сметка се получи извеждащ пас към Райков и нападателят на варненци вкара под пложа на вратаря.

В 58-мата минута гостите имаха страхотна възможност да изравнят. Резервата Тони Тасев нахлу отляво в наказателното поле на домакините и пусна отлично към Маркиньос, който стреля от 7-8 метра, но Китанов прояви невероятен рефлекс.

Четири минути преди края на мача благоевградчани имаха нова прекраса възможност за гол. Тошев центрира успоредно на голлинията, но първо Маркиньос, а след това и Попев се разминаха с топка в малкото наказателно поле.

След победата Черно море събра 14 точки и заема пета позиция в класирането, докато отборът на Пирин е на дъното на таблицата със само 3 точки в актива си.