на живо

Късметлийски татуировки за Рио (ВИДЕО)

Сестри Стоеви и Линда Зечири заминаха за Бразилия

Със специален маникюр в цветовете на българското знаме и татуирани олимпийските кръгове на китките за късмет, за Бразилия заминаха сестрите Стефани и Габриела Стоеви. Те ще се борят за медали в турнира по бадминтон. 

"Много сме развълнувани, не можем да повярваме, че дойде и този момент. Спомняме си, че брояхме как остават 500 дни, 400 дни, а сега са броени часове до олимпиадата. Развълнувани сме, но и много щастливи, че успяхме да се класираме на нашите първи олимпийски игри", каза Габриела Стоева на летище София.

"Знаем, че ще бъде много тежко, борбата ще бъде ожесточена, но се надяваме на една добра игра и да им покажем на какво сме способни. Ще изненадаме противничките си с борбеността, която имат българите и се надяваме да ги победим. Разузнали сме другите двойки, но на олимпиада няма лесни съперници", добави тя.

"Искаме да представим България достойно и ако можем да се класираме за четвъртфиналите, а също така и да стигнем до медалите. С треньора ни в Рио ще направим тактика за всеки отделен мач", каза Стефани Стоева.

Снимка: tennis24.bg

Сестрите ще играят в група "Д" на олимпийския турнир по бадминтон, където са поставените под номер 2 Юантин Тан и Ян Юй от Китай, които са втори в световната ранглиста.

Друга родна бадминтонистка - Линда Зечири, също е готова за олимпийските игри в Рио и се надява на достойно представяне.

"Готова съм за олимпиадата, подготовката премина повече от добре. Надявам се да представим достойно България и да се борим за медалите в Рио. Определено за всичките тези години съм доказала, че мога да победя и най-добрите състезателки в света, така че се надявам да го направя и на олимпиадата", каза Зечири на летище София.

"Вълнувам се, това е голям форум за всеки един спортист. Условията са различни, като цяло не сме свикнали на този тип организация и естествено, че вълнението е различно, но само в положителна посока.Важно е психически да съм настроена да победя и да се боря във всеки един мач максимално да дам най-доброто от себе си. Отивам с изцяло положителна настройка, надявам се условията в залата да са добри, както и тренировъчните условия", добави бадминтонистката.

Линда Зечири е в група "Д" заедно с поставената под номер 11 в схемата Кърсти Гилмор (Шотландия) и Сабрина Жаке (Швейцария). Само победителките в 16-е групи се класират за фазата на елиминациите (осминафинали).

Първият мач на Зечири в Рио е на 13 август.

"На олимпиада лесен мач не мисля, че ще има. Относно конкуренцията - това е световният елит на бадминтона, така че да играя срещу всички тези момичета е чест и единственото, което можеш да направиш е да се бориш докрай. Най-важното е, че нося положителната енергия на любимите ми хора тук в България, много ги обичам и те винаги са в мислите ми," заяви още Зечири.