на живо

Казийски за завръщането си в Тренто: Това е истинско предизвикателство! (ВИДЕО)

"Моментът е труден, но аз съм тук да помогна", заяви волейболистът

Facebook

Матей Казийски разкри, че завръщането му в тима на Тренто е истинско предизвикателство. Българинът игра за японския ДЖЕЙТЕКТ Стингс, но тъй като отборът му отпадна в плейофите на първенството, той прие да подсили бившия си тим, воден от Радостин Стойчев, за решителната фаза от надпреварата в Италия.

"За мен е истинско предизвикателство да играя отново плейоф за титлата в Италия. Завръщането ми в Тренто стана много лесно. Имаше малко объркване, че не ми позволяват от Япония да се върна в Италия. Отборът ми обаче направи голям жест към мен и ми позволи да пътувам, въпреки че имам договор с тях", заяви Императора.

Казийски вече направи първа тренировка със съотборниците си от Тренто, между които е и разпределителят на националния отбор Георги Братоев. Посрещачът сподели, че все още не е ясно дали ще остане да се състезава в Страната на изгряващото слънце. "Не знам дали ще остана да играя в Япония. Ще говоря и с ръководителите на Тренто. За сега няма нищо сигурно, свързано с моето бъдеще"

Днес Тренто излиза в първи мач от плейофите на италианската Серия А1 срещу Молфета. Очаква се Казийски да се появи на игрището.