на живо

Кирил Николов-Дизела с рекорд на Витоша (ВИДЕО)

Екстремният бегач преодоля 91 км за 7:39:03 ч.

Кирил Николов-Дизела с рекорд на Витоша (ВИДЕО)

Кирил Николов-Дизела постави нов рекорд в Oбиколката на Витоша. Екстремният бегач и състезател по ориентиране преодоля 91-километровата дистанция с денивелация 2640 метра за 7:39:03 ч. Той подобри с близо половин час досегашното върхово постижение, което бе дело на националния състезател по ски-бягане Андрей Гридин (8:06:28).

Състезанието е един от най-популярните маршрути у нас и обикаля подножието на Витоша. Стартът и финалът са в квартал "Бояна".

Опитът на Николов първоначално беше насрочен за 28 октомври, но се отложи с три дни заради лошата метеорологична прогноза. Днес той потегли в 9:00 ч. сутринта и пристигна пред Националния исторически музей в 16:40 ч. Проектът на Дизела бе озаглавен "Витоша72". В продължение на 72 дни преди бягането онлайн платформа даваше пълен и безплатен достъп до подготовката на бегача - програма, тренировки, хранителен режим и избор на екипировка.

"Всичко приключи доста добре. Имах леки проблеми след средата на трасето, но успях да ги компенсирам - коментира Николов. - По време на бягането консумирах банани, моркови, ябълки. При такава скорост по-твърда храна определено е проблем".