на живо

Антъни Джошуа повали Кличко и стъпи на трона (ГАЛЕРИЯ)

Британецът нокаутира украинеца в 11-я рунд

Getty Images

Антъни Джошуа нокаутира и Владимир Кличко. 27-годишният британец нанесе своя решителен удар в 11-я рунд на мача за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация и по този начин остава непобеден в професионалната си кариера. Той вече има 19 успеха в 19 мача, всичките с нокаут.

Снимка: Getty Images

Джошуа запази пояса си във версия IBF и освен това грабна тези на WBA и IBО. Това означава, че той трябва да защити първата от трите титли срещу Кубрат Пулев до края на годината или да я оваканти. Тепърва обаче предстоят преговори, възможен е и реванш с Кличко.

Двубоят на "Уембли" премина през различни фази, като до последно 90-те хиляди зрители по трибуните не знаеха как ще завърши сблъсъка. 

Снимка: Getty Images
Двамата се хвърлиха в боя веднага, но Джошуа бе този, който успя да пласира ляво кроше в главата на Кличко. От своя страна 41-годишният украинец не предприемаше излишни рискове. 

Британецът продължи да бъде по-дейния боксьор и във втория рунд. Кличко опита да държи на дистанция 27-годишния си опонент и вкара в действие дясното си кроше. Двамата не спираха да си разменят удари, но левият прав на Джошуа попадна в главата на украинеца. 

В третия рунд битката на ринга се изравни, като и двамата показаха умения в защита. Кличко започна доста по-агресивно четвъртата част, но Джошуа му отговори с няколко тежки удара.

В петия рунд Джошуа прати Кличко в нокдаун за първи път. Украинецът се изправи, но окото му бе сериозно пострадало. Двукратният световен шампион не се предаде и отговори със серия от мощни леви крошета в главата на британеца, който едва се задържа на на крака. 

Снимка: Getty Images
В шестия рунд дойде ред и на Кличко да прати в нокдаун Джошуа. Той успя да се съвземе, въпреки че продължи да залита към ъглите.

В седмия рунд Джошуа започна да се отбранява, но опитният украинец включи в действие и десния си прав.

Умората започна да тежи повече на 27-годишния олимпийски шампион, на когото до момента не му се беше налагало да прекара на ринга повече от 7 рунда. Мачът продължи да се развива по вкуса на 41-годишния Кличко, който пласираше повече точни удари от опонента си. 

Когато изглеждаше, че Влад има предимство, Антъни избухна с два последователни нокдауна в 11-я рунд. След това притисна Кличко в ъгъла и започна да го налага. В този момент съдията прекрати мача и присъди победа на Джошуа с технически нокаут.  

Снимка: Getty Images
Загубата на Владимир Кличко е неговата пета в кариерата и втора поредна след тази от Тайсън Фюри преди 17 месеца.

Балансът му на професионалния ринг вече е 64 победи (53 с нокаут) и 5 загуби.