на живо

Клоп напуска Борусия Дортмунд

Договорът с клуба до 2018 година ще бъде прекъснат

БГНЕС

Треньорът на Борусия /Дортмунд/ сензационно обяви, днес на пресконференция, че по собсвено желание прекратява своя договор, след края на сезона. Клубът излезе със съответната декларация, че удовлетворява искането на своя наставник за преждевременно прекратяване на подписания до 2018 година контракт.

На пресконференцията Клоп заяви, че винаги е твърдял, че ще напусне отбора в момент, в който усети, че не е способен да допринесе за развитието му.

"Клубът се нуждае от промяна", заяви Клоп.

Изпълнителният директор Ватцке допълни, че е много натъжен от взетото от Клоп решение, но взаимният респект на шефове и треньор ги е довел до взаимно съгласие по казуса.

Борусия Дортмунд изживява един изключително трудеин сезон, в който отборът бе застрашен от изпадане като в началото на годината бе последен в таблицата на шампионата. Сега съставът все още има шансове да се класира на Лига Европа за следващия сезон, но Шампионската лига от есента ще мине без участието на Борусия Дортмунд. На полуфинал за купата на Германия отборът ще гостува на Байерн Мюнхен.

Относно спекулациите за това, кой ще поеме отбора от лятото, в Дортмунд не се казва нищо. Медиите обаче твърдят, че ще бъде предложен 4-годишен договор на Томас Тухел, който миналата година бе треньор на Тодор Неделев в Майнц, но после напусна поста също по собствено желание.