на живо

Клоп: Ще се върнем по-силни

Загубихме вяра в себе си, добави разочарованият наставник на Ливърпул

Ливърпул ще се завърне на международната сцена още по-силен, категоричен беше мениджърът на англичаните Юрген Клоп след загубата с 1:3 срещу Севиля във финалния мач от турнира Лига Европа. Мърсисайдците пропуснаха да спечелят квота за евротурнирите през вътрешния шампионат и Лига Европа беше техният последен шанс, но те допуснаха обрат през второто полувреме и загубиха титлата.

"Първият гол на Севиля беше ключът към тяхната победа. Загубихме вяра в собствения ни план за мача и лекотата в нашата игра просто изчезна. Правехме всичко по сложния начин, загубихме форма и физически сили. В някои моменти показвахме на какво сме способни, но ни липсваше постоянство. Именно върху това трябва да работим", каза германецът, който загуби и финала за купата на Лигата в Англия.

"Когато мачът се изравни при 1:1, Севиля пое инициативата, а ние се защитавахме много лошо. Имахме време - 44 минути, за да отвърнем на удара, но не направихме нещо особено. Разочаровани сме, но ще използваме тази загуба, за да се учим. През следващия сезон няма да играем в европейските клубни турнири и ще имаме повече време, за да тренираме и възнамерявам да го използваме. Ще се върнем по-силни", добави германският треньор мърсисайдците.

"Не мисля, че това е работа на някоя по-висша сила. Не мисля, че Господ е планирал да стигаме до финали и да ги губим. В моя живот съм имал много късмет, а доказателство за това е че съм тук и съм треньор на Ливърпул. Загубата боли, но в живота има и по-тежки неща", завърши Клоп.Ливърпул ще се завърне на международната сцена още по-силен, категоричен беше мениджърът на англичаните Юрген Клоп след загубата с 1:3 срещу Севиля във финалния мач от турнира Лига Европа.

Мърсисайдците пропуснаха да спечелят квота за евротурнирите през вътрешния шампионат и Лига Европа беше техният последен шанс, но те допуснаха обрат през второто полувреме и загубиха титлата.