на живо

Кобе си тръгна като победител от последния си Мач на звездите

Западът победи Изтока в истинско точково шоу

Getty Images

Западът победи Изтока със 196:173 в 65-о издание на Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация. Двубоят премина под знака на легендата Кобе Брайънт, за когото това бе последно появявяне в Ол Старс. Брайънт, който след края на сезона прекратява състезателната си кариера, получи заслужени аплодисменти от публиката преди началото на шоуто. Кобе Брайънт е 18-кратен участник в Мача на звездите, 5-кратен шампион в НБА. Преди началото на мача неговите постижения бяха представени с видео, презентирано от друга легенда на Лос Анджелис Лейкърс - Меджик Джонсън. Брайънт завърши мача с 10 точки.

Шоу на игрището не липсваше, като Западът постави рекорд за най-много отбелязани точки от един отбор в ОЛ Старс и общо за най-моного отбелязани точки от двата отбора в традиционния мач в средата на сезона.

За най-полезен играч бе избран Ръсел Уестбрук от Оклахома Сити, който завърши с 31 точки за Запада. Уестбрук печели признанието на MVP за втора поредна година и стана първият с подобно постижение след легендарния Боб Петит от сезон 1958/59.

Други четирима от отбора на Запада завършиха с поне 20 точки, като Стеф Къри реализира 26, Антъни Дейвис 24, а с по 23 завършиха Кевин Дюрант и Джеймс Хардън.

Най-резултатен за Изтока и въобще в мача бе Пол Джордж с 41 точки.