на живо

Кобрата между Чикаго и Берлин (ВИДЕО)

Следващата изява на боксьора ни може да бъде в Германия, вместо в САЩ

Между Чикаго и Берлин. Така се очертава да преминат следващите месеци в кариерата на най-добрия ни боксьор в тежка категория за професионалисти Кубрат Пулев. Преди броени дни, по време на престоя си отвъд океана за мача на своя брат Тервел, Кобрата обяви, че ще се качи на ринга във Ветровития град на 26-ти май, или на 2-ри юни и че тази негова изява вече е договорена.

Не на това мнение обаче са промоутърите от немската компания "Зауерланд", с които Пулев има договор до края на тази година. Те държат следващата среща на Кубрат да бъде в Германия, което е обяснимо предвид факта, че те разчитат на приходи от продажба на билети, както и от телевизионни права.

От "Зауерланд" настояват родната гордост в тежка категория да проведе мач в Берлин, който се очаква да превърне Кубрат отново в официален претендент за световната титла. Той бе такъв и до ноември, когато трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа в Кардиф, но контузия провали дългоочакваната от всички българи битка.

"За мен няма никакво значение дали първо ще се кача на ринга в Берлин, а след това в Чикаго, или обратното. Всичко зависи от избора на съперник и от залога в срещата", призна Кубрат в интервю пред bTV. В петък рано сутринта той потегля за столицата на Германия, където в събота ще подкрепи брат си в деветия му двубой при професионалистите в полутежка категория. Тервел Пулев ще мери сили срещу бившия световен шампион Валери Брудов в атака на деветата си поредна победа, с по възможност, девети нокаут.

Кубрат Пулев ще продължи да се подготвя под вещия поглед на един от най-опитните треньори по бокс в цяла Европа - Ули Вегнер, като в зависимост от това дали ще боксира в САЩ, или в Германия, ще насочи и тренировките си в Берлин, или в Чикаго, където братя Пулеви се радват на солидна българска подкрепа.