на живо

Кобрата ще дари 50% от печалбата си от мача с Джошуа за борбата с COVID-19

Кобрата иска да помогне на всички, които се борят с коварния вирус

Кубрат Пулев обяви, че ще дари 50% от спечеленото от мача с Антъни Джошуа за борбата с коронавируса. Българският боксьор даде обещанието пред авторитетното германско издание "Билд".

Двубоят за световната титла на Международната боксова федерация трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон на стадиона на "Тотнъм", но заради пандемията бе отложен за неопределено време въпреки информацията, че може да бъде на 25 юли.

Очаква се Кубрат Пулев да вземе около 3 милиона евро от мача си срещу британеца. За българина обаче парите нямат значение.

"Искам да стана първият български световен шампион в тежка категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права", каза 38-годишният българин.

Снимка: Lap.bg

Кобрата отрече да се е разделил с треньора Ули Вегнер. Наскоро германският специалист се подложи на спешна операция, тъй като счупи бедрена кост при тежко падане. "Информациите от последно време, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради работата ми с Джо Гусън, не отговарят на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион", допълни задължителният претендент за пояса на IBF.

Кобрата разказа пред изданието за положението в нашата страна в момента. "В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат", коментира той.

Снимка: bTV

"Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа за неуморните герои в борбата с коронавируса - за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус", завършва Пулев.

bTV призовава: останете си вкъщи!