на живо

Кой ще спечели Купата на Италия? Гледайте пряко по RING

Цветан Соколов и "Лубе" протягат ръце към трофея. Финалът е в неделя

Кой ще спечели Купата на Италия? Гледайте пряко по RING

Слагаме италианското волейболно първенство на пауза и се насочваме към турнира за Купата на Италия! Мястото е познато - телевизия RING, която ще излъчи двата полуфинала днес (9 февруари) и решителния сблъсък за трофея утре.

В Болоня първите четири отбора в класирането ще премерят сили, за да се доберат до трофея, като българско присъствие на игрището няма да липсва.

В събота от 16:30 ч. един срещу друг се изправят "Перуджа" и "Модена". 

Снимка: legavolley.it

Двата отбора играха един срещу друг в последния кръг на първенството, като с победата се поздрави "Перуджа" след 3:1 гейма. Великолепната игра на Александър Атанасиевич и Вилфредо Леон помогна на тима да спечели срещата, но в пряк сблъсък за място на финала за Купата на Италия това няма значение. 

Снимка: legavolley.it

"Модена" загуби последните си два мача, но е пределно мотивиран да спечели един от най-ценните трофеи в Италия. Срещата с "Перуджа" ще бъде по-специална за Иван Зайцев, който в миналия сезон беше част от тима, но сега ще има за задача да бележи точки срещу бившите си съотборници.

Леон и компания са в страховита форма от 7 поредни победи и са на първа позиция, но Тине Урнаут и Максуел Холт ще се постараят тази серия да приключи в събота.

Снимка: legavolley.it

Веднага след това, от 19:00 отново по RING Цветан Соколов и "Лубе" ще определят втория финалист в турнира в двубой с "Тренто". Българският диагонал продължава със силните си изяви с екипа на "Чивитанова", но срещата ще бъде по-емоционална за него, тъй като ще трябва да се противопостави на тима, в който игра 4 сезона и спечели на три пъти световното клубно първенство. 

"Тренто" разполага с брилянтния левичар Урош Ковачевич, който в комбинация с нестандартния разпределител Симоне Джанели, може да донесе главоболия на възпитаниците на Фердинандо Ди Джорджи. "Лубе" обаче освен Цветан Соколов разполага със силно кубинско трио в лицето на Роберланди Симон, Йоанди Леал и завръщащият се от контузия Хуанторена. Очаква ни равностоен сблъсък, но едно е ясно - в събота шоуто е гарантирано.

Големият финал за Купата на Италия ще бъде в неделя от 19:00 и ще бъде излъчен пряко по RING.