на живо

Коледен плувен празник събра 50 дечица (ВИДЕО)

В него наравно плуваха както здрави хлапета, така и деца с увреждания

bTV
50 деца се включиха в коледен плувен празник в столичното 131 СОУ. В него наравно участваха както здрави хлапета, така и дечица с увреждания. 
Домакини на събитието бяха спортните клубове "АФАС НСА" и "АФАС Младост", където децата тренират целогодишно. На празника те плуваха под наставленията на студенти по Адаптирана физическа активност и спорт от НСА.
 
В края на коледното тържество малките плувци бяха наградени с медали и почерпени с торта и други лакомства. Много от хлапетата получиха първите медали в живота си, което предизвика бурни аплодисменти и широки усмивки
 
"Исках да направя един подарък на тези деца и да видя усмивките по лицата им. Това е един етап от интеграцията им. Тренировките по принцип се провеждат интегрирано.Тренират деца с увреждания и деца без увреждания, за да може да преодолеем бариерата, която съществува в нашето общество", заяви пред bTV Величка Александрова - треньор и организатор на събитието (гл. асистент по Адаптирана физическа активност в НСА)
"Всичко, което може да съществува, е една усмивка на едно такова дете. Когато свърши тренировката, когато дойдат и сега когато раздаваме подаръците - усмивката е много за мен", добави гл. асистент Александрова.