на живо

Колко струва най-скъпият отбор в света

Неймар, Роналдо и Мбапе - идеалното атакуващо трио

"Ливърпул" направи бразилеца Алисон най-скъпия вратар в историята. Мърсисайдци платиха почти 73 млн. евро за стража на "Рома" и подобриха постижението на "Манчестър Сити" и Едерсон от миналото лято.

Идеалният отбор на най-скъпоструващите играчи в света възлиза на около 1 милиард и 100 милиона евро.

В най-добрите 11 атакуващото трио е Неймар, Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе, а шестима от играчите се подвизават във Висшата лига.

Алисон (От "Рома" в "Ливърпул" за 73 млн. евро)

Очаква се бразилецът да бъде решението на проблемите на "Ливърпул" под рамката на вратата. Любимецът на "римските вълци" вече се радва на вниманието на мърсисайдските запалянковци, а еуфорията у "червените" привърженици се засилва и от факта, че Алисон измести Едерсон от титулярното място в бразилския национален отбор.

Бенжамен Менди (от "Монако" в "Манчестър Сити" за 58 млн. евро)

Харизматичният Менди е считан за един от най-добрите централни защитници в света, въпреки че от пристигането си на "Етихад" не успява да разгърне пълния си потенциал. Французинът се контузи през септември миналата година и изгледа шампионския сезон на "гражданите" отстрани.

Върджил ван Дайк (от "Саутхемптън" в "Ливърпул" за 78 млн. евро)

Ван Дайк е сред многото футболисти на "Саутхемптън", които се пресъединиха към "Ливърпул" през последните няколко сезона. Юрген Клоп дълго време се бори за привличането на холандеца и когато това най-накрая се случи през януари 2018 г., мърсисайдци счупиха трансферния рекорд за най-скъп защитник.

Аймерик Лапорт (от "Атлетик" Билбао в "Манчестър Сити" за 65 млн. евро)

Хосеп Гуардиола пое "Манчестър Сити" с ясна идея и няколко цели, а бранителят на "Атлетик" Билбао бе сред най-желаните от него играчи. През януари 24-годишният защитник подписа до 2023 г. и лека-полека започна да се адаптира към играта във Висшата лига.

Кайл Уокър (от "Тотнъм" в "Манчестър Сити" за 53 млн. евро)

Ръководството на "Тотнъм" направи всичко по силите си, за да задържи защитника, но той бе непреклонен в желанието си да смени северен Лондон с Манчестър. Уокър оправда очакванията още през първия си сезон на "Етихад" и гордо вдигна шампионския трофей през месец май.

Пол Погба (от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед" за 105 млн. евро)

Изпуснат без пари и върнат срещу 105 млн. евро - това е историята на френския национал Пол Погба.

Полузащитникът разгърна потенциала си при Антонио Конте и Масимилиано Алегри, а Жозе Моуриньо реши да гради "червените дяволи" около него.

Досега представянето на Погба в "Юнайтед" бе противоречиво, но той ще започне новия сезон с придобитото самочувствие на световен шампион, надявайки се добрите му дни на "Олд Трафорд" тепърва да предстоят.

Филипе Коутиньо (от "Ливърпул" в "Барселона" за 126 млн. евро)

"Ливърпул" дълго време се опитваше да запази Коутиньо в отбора. Ръководството на мърсисайдци се надяваше високата трасферна сума да прогони всичките му кандидати, но "Барселона" бе на друго мнение.

След тежки преговори, и благодарение на преминаването на Неймар в ПСЖ, "Ливърпул" склони на трансфер за страхотните 160 млн. евро с бонусите.

За Коутиньо стъпването на "Камп Ноу" е сбъдната мечта, а с парите от неговата продажба мърсисайдци успяха да закрепят защитната си линия.

Хамес Родригес (от "Монако" в "Реал" Мадрид за 75 млн. евро)

Хамес Родригес бе една от големите звезди на световното първенство в Бразилия през 2014 г. С представянето си за Колумбия той си спечели гръмкия трансфер в "Реал" Мадрид. На "Сантяго Бернабеу" обаче формата на Родригес бе непостоянна и затова той отиде под наем за две години в "Байерн" Мюнхен.

Неймар ( от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" за 222 млн. евро)

Това бе един трансфер, който феновете на футбола мислеха, че никога няма да видят. ПСЖ търсеше начин да затвърди позициите си на върха във френското първенство, а привличането на бразилската звезда свърши своята работа в това отношение. Не е ясно колко дълго Неймар ще остане в Лига 1, но след трансфера му в ПСЖ футболният пазар вече не е същият.

Кристиано Роналдо (от "Реал" Мадрид в "Ювентус" за 100 млн. евро)

Точно когато си мислехме, че образът на Кристиано Роналдо ще започне да избледнява, той шокира с трансфер в шампиона на Италия.

Килиан Мбапе (от "Монако" в ПСЖ за 135 млн. евро)

Под наем с опция за закупуване бе единственият начин ПСЖ да не наруши финансовия феърплей при привличането на френския суперталант Килиан Мбапе. През същото лято парижани похарчиха 222 млн. евро за Неймар.

Мбапе бе една от звездите на Мондиала в Русия и логично бе избран за най-добър млад играч. Оттук нататък цената му само ще расте.