на живо

Колоездач нокаутира съперник, дисквалифицираха го

Зрелищен екшън по време на тазгодишното издание на "Дубай Тур"

Twitter

Зрелищен екшън се разигра на тазгодишното издание по колоездене "Дубай Tур". След финала на третия етап на състезанието, лидерът в класирането Марсел Кител се оплака, че е бил ударен в лицето от представителя на тима на "Астана" - Андрей Гривко. 

33-годишният украинец бе незабавно дисквалифициран от надпреварата. Въпреки че казахстанският отбор поднесе своите извинения на германеца и съотборниците му от белгийския "Quick-Step Floors", те не бяха достатъчни и се стигна до публично порицаване в социалните мрежи. Кител публикува снимка с разкървавена вежда и написа гневен коментар относно поведението на Гривко.

"Не приемам извинения за случилото се. Това нямаше нищо общо с колоезденето. Стореното от Гривко е срам за нашия красив спорт", написа 29-годишния колоездач на официалния си профил в "Туитър".

След острата критика обаче дойде ред и на подигравките. Германският състезател продължи с постовете в "Туитър", споделяйки снимка, на която главата на украинеца е поставена върху тялото на боксьор. Кител, който тежи 86 кг, се изгаври със скромните 70 кг на съперника си.

"Проверих Гривко в "Гугъл" и там пише, че той тежи 70 кг. Пич, знай си границите!!", допълни Кител.

Германецът спечели първите два етапа от състезанието в Дубай, но беше извън топ 10 след третия ден, когато на първо място финишира бившият му съотборник от "Giant team" - Джон Дегенколб. Кител отдаде разочароващото си представяне на неприятния инцидент с Гривко, случил се в началото на 200-километровия етап от Дубай до Aл-Аках.

"Борехме се за позиция, което винаги е стресиращо и Андрей Гривко ме удари. Знам, че колоезденето на такъв етап от напдреварата винаги е напрегнато, но това не му дава право да действа по този начин. Говорих с него, но не мога да ви споделя казаното в интервю. Той трябва да получи забрана да се състезава поне през следващите 6 месеца", каза Кител в интервю за сайта на "Астана".